Солени пръчици с кори за баница

10/01/2020
"Мини банички или солени пръчици, викайте им както искате - важното е, че са супер вкусни"
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 722
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата137
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте в купа двете големи яйца, смесете с изварата, солта и към тях настържете кашкавала. Плънката трябва да е плътна, яйцата да се попият от другите продукти.

2. Разстелете корите върху леко навлажнена кърпа, за да не изсъхват най-долните, тъй като могат да се начупят при навиване. Разрежете на две.

3. Всяка половинка кора поръсвайте с мазнина и слагайте равномерно по лъжица от плънката. Завивайте на плътна тънка пуричка и подреждайте в тава, покрита с хартия за печене.

4. Солените пръчици с кори за баница намажете със разтопено масло или зехтин и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.

Печете до златист загар около 12 минути. Аз пека на два пъти, защото оставям разстояние между тях, хубаво да почервенеят от всички страни и да са хрупкави. Ако са плътно залепени, този ефект няма да се получи и ще изглеждат по-скоро като баница.

Когато соленките са готови ги оставете да изстинат, ако успеете да им устоите. Хрупвайте за закуска или по всяко време. Може да ги съчетаете и в компания с различни разядки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Теодора Мещерова
Имам продуктите, само кори за баница трябва да взема. Ще ги пробвам. Изглеждат много вкусни.
1
0
Аника Войт
Аника Войт
21.02.2020 14:41
Ние ги хапвам повечко хрупкава, като пръчици. Уникално вкусни.
2
0
Иивинка
Иивинка
11.01.2020 14:48
Дани, приготвих ги
с повече плъка и за това писах банички :) но следващият път ще пробвам с по - малко. Да видим, кое ще предпочитат повече :)
1
0