Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Зелени солени пръчици

Зелени солени пръчици

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Зелени солени пръчици
Снимка: Gordana Danilov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"За любителите на зеленото"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • масло - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мляко - 6 с.л.
  • спанак - 250 грама (пресен)
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 1/4 чаша (екстра върджин)
  • морска сол - едра (на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 170 ° C.

Спанакът се бланшира, отцежда се и се пасира с миксер.

От първите седем съставки замесете гладко тесто. Разточете на дебелина 5 мм и изрежете пръчици с дължина 10 см и ширина 1 см.

За намазване смесете ситно нарязания чесън със зехтина.

Намажете пръчиците преди печене и поръсете с едрата морска сол.

Печете соленките за максимум 20 минути.

След изпичане ги намажете отново.

Зелените солени пръчици са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: