Картофен терин с рататуй

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
10/01/2020
"Този картофен Терин с рататуй трябва непременно да го снимаме за фейсбук преди да го хапнем "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 199
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете картофите, сложете ги в съд със студена вода, добавете 1 с.л. сол и сварете докато омекнат. Готовите картофи пасирайте с преса.

Към тях прибавете едно яйце, настъргания пармезан, кравето масло и прясното мляко. Объркайте продуктите добре. Нарежете всички зеленчуци на малки парчета. Лука наситнете много на дребно.

Сложете първо лука и пиперките в тиган със загрята мазнина, след 5 мин. добавете останалите зеленчуци, добавете дафиновия лист, подправете с щипка черен пипер и сол. Захлупете съда и задушете за 8-10 мин. Трябва да останат леко хрупкави, но не сурови.

Намаслете продълговата форма за кейк и посипете обилно с галета. Излишната изтръскайте.

Изсипете картофеното пюре във формата и оформете улей в средата, като се стараете дъното и стените да са равномерно покрити с пюре.

Изсипете в оформения улей готовия рататуй. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна до златиста коричка.

Изчакайте изпечения терин да се охлади напълно и след това обърнете в подходяща чиния! Ако са ви останали зеленчуци, може да ги сложите върху готовия терин!

Да ви е сладко с този страхотен Картофен терин с рататуй!

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар