Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Терин»Картофен терин с рататуй

Картофен терин с рататуй

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Картофен терин с рататуй4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Този картофен Терин с рататуй трябва непременно да го снимаме за фейсбук преди да го хапнем"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 40 г
  • пармезан - 30 г
  • за зеленчуковата смес
  • патладжани - 1бр. малък
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червена и жълта
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер - щипка
  • галета
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Обелете картофите, сложете ги в съд със студена вода, добавете 1 с.л. сол и сварете докато омекнат. Готовите картофи пасирайте с преса.

Към тях прибавете едно яйце, настъргания пармезан, кравето масло и прясното мляко. Объркайте продуктите добре. Нарежете всички зеленчуци на малки парчета. Лука наситнете много на дребно.

Сложете първо лука и пиперките в тиган със загрята мазнина, след 5 мин. добавете останалите зеленчуци, добавете дафиновия лист, подправете с щипка черен пипер и сол. Захлупете съда и задушете за 8-10 мин. Трябва да останат леко хрупкави, но не сурови.

Намаслете продълговата форма за кейк и посипете обилно с галета. Излишната изтръскайте.

Изсипете картофеното пюре във формата и оформете улей в средата, като се стараете дъното и стените да са равномерно покрити с пюре.

Изсипете в оформения улей готовия рататуй. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна до златиста коричка.

Изчакайте изпечения терин да се охлади напълно и след това обърнете в подходяща чиния! Ако са ви останали зеленчуци, може да ги сложите върху готовия терин!

Да ви е сладко с този страхотен Картофен терин с рататуй!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: