Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сладкиш с карамелизиран сироп

Сладкиш с карамелизиран сироп

SimonaSimona
Помощник Готвач
612582031
Сладкиш с карамелизиран сироп
Снимка: Simona
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Сладкиш с карамелизиран сироп за гладни гости и сладкари по душа"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 150 г счукани
  • пудинг - 2бр. ванилия (на д - р Йоткер)
  • прясно мляко - 1 1/2 л.
  • маргарин - за намазване на тавата обилно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С маргарин обилно намазваме дъното на тавата, в която ще печем.

После поръсваме със счуканите орехи.

В купа разбиваме яйцата, захарта и брашното и печем в предвапително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Вече изпечения блат се обръща с орехите на горе.

Полива се със сироп, който е приготвен от карамелизирана захар с 1/2 литра вода.

Накрая кремът се изсипва върху сладкиша и той сам се стича по края.

Също може да се използва сметана на прах, разбита със 150 мл. вода (вместо крем).

Сладкишът с карамелизиран сироп е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: