Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Оризови сладки с лимонов аромат (без глутен)

Оризови сладки с лимонов аромат (без глутен)

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Оризови сладки с лимонов аромат (без глутен)
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Единственото нещо, което искаме да чуем в момента е, че оризовите сладки с лимонов аромат са готови"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • захар - 120 г
  • сол - щипка
  • лимонова кора - настъргана
  • за слепване на сладките
  • нутела
  • мармалад - по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризовото брашно не съдържа глутен, което го прави идеално за хора с непоносимост или алергични към този протеин.

Бисквитките, които ви предлагам, се правят много лесно и бързо. Освен формички, може да използвате щприц за сладки.

В купа смесете всички продукти и замесете меко тесто. В началото то е много ронливо, но постепено се хомогенизира.

Омесеното тесто направете на топка, завийте в парче найлон и приберете в хладилник за поне 2 часа. Колкото е по-студено, толкова по-добре се работи с него.

Охладеното тесто разточете на плот, поръсен с оризово брашно на 3-4 мм. Изрежете с формички и наредете сладките в тава застлана с хартия за печене. Не е необходимо да са на разстояние.

Не се надуват при печене. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за 8-10 мин. Охладете сладките на решетка. Поръсете с пудра захар.

Оризовите сладки с лимонов аромат (без глутен) са готови!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: