Дюнер с пържено свинско

SimonaSimona
Новак
45
28
14/01/2020
"Знаем, че са вредни, но са толкова вкусни, понякога дори и ние сме безсилни пред дюнерите с пържено свинско месце "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • арабски питки - 6 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 5 бр. (за пържене)
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 10 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • соев сос - 40 мл (кикоман)
  • олио - за пържене
  • За млечната салата
  • краставица - 1 бр.
  • гръцко кисело мляко - 7 с.л.
  • чесън - 1 и 1/2 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се слага в тиган заедно с черния пипер, червения пипер, риган, солта - на вкус, соевия сос и 5 с.л. олио.

Отгоре се покрива с алуминиево фолио и се задушава, като от време на време се разбърква.

Щом се изпари водата от месото и соевия сос, се запържва до пълната готовност на месото.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на пръчици, след което се пускат в сгорещеното олио и се пържат.

Лукът се почиства от люспите, измива се и се нарязва на полумесеци.

Пресният магданоз се измива и нарязва на ситно.

Доматите също нарязваме на ивици.

За млечната салата:

Краставицата се измива и настъргва на едро ренде.

Чесънът се почиства от люспите и се накълцва на много ситно.

В купа се смесват краставицата и чесънът, добавя се гъстото кисело мляко и се обърква.

Арабските питки се затоплят в тигана, в който сме запържили месото, и в тях се завиват месото, пържените картофи, доматите и лука.

Добавя се от млечната салата и дюнерът се поръсват с магданоз.

Този дюнер с пържено свинско е перфектен за бърза вечеря.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар