Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите и към тях добавяме маслото.
Във форма за торта и върху хартия за печене оформяме блата за чийзкейка.
Оставяме в хладилника да стегне за 20-ина минути.
Крема приготвяме, като първо разбиваме сметаната, но не докрай.
Добавяме изварата и сиренето и разбиваме до получаване на хомогенна и пухкава смес.
Изсипваме върху блата и прибираме поне за 2 часа в хладилника.
Приготвяме глазурата, като на водна баня загряваме сметаната, шоколада и лъжица олио за блясък.
Държим до разтапяне на шоколада.
Охлаждаме и заливаме кейка.
Прибираме шоколадовия чийзкейк в хладилник за една нощ.
За украсата на този страхотен чийзкейк с шоколад съм ползвала фунийка за сладолед, шоколадови топчета и бонбони.
Нямах цветни бонбони и съм наситнила малко плодови резанки за цвят.
Източник: Dani Hristova - Кулинарна мрежа