Пържени кюфтенца

Пържени кюфтенца
Снимка: Evgenia
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Тайната на баба за тези сочни кюфтенца е 50% свинско и 50% телешко. Но според нас има нещо магическо в ръцете ѝ, че да са толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • кайма - 1кг /50%свинско - 50%телешко/
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - пресен
  • джоджен - пресен
  • кимион - млян
  • черен пипер
  • галета - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате на ситно лука, магданоза и джоджена.

Омесвате каймата с всички останали продукти.

Оформяте кюфтенца с намазнени ръце и пържите в сгорещена мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Кимион и джоджен не слагам никога на кюфтета
15.05.2016 21:31
1
5
Снежанка
Снежанка
Подправките на кюфтетата са въпрос на вкус на домакинята. Най-вкусните кюфтета, които съм яла ги правеше свекърва ми - с чер пипер и сух риган. Мммммммммм бяха невероятни.
21.01.2014 19:08
2
1
Lillilys
Lillilys
Ето ми вечерята.
01.12.2013 20:17
3
п.стаева
п.стаева
станаха мн хубави благодаря
05.11.2013 11:16
3
Соня Рангелова
Соня Рангелова
На каймата задължително слагам кимион дори когато пълня чушки с ориз и кайма и правя зелеви сарми.
31.10.2013 18:38
5
1
El padrino
El padrino
За първи път чувам на кюфтета да се слага кимион, накебапчета ,да
31.10.2013 15:18
4
1
Соня Рангелова
Соня Рангелова
Не съм казала, че това са класически кюфтета. Това са си моите кюфтета. И ако мислите че джоджена не става за кюфтета , значи никога не сте го опитвали и много сте загубили.И между другото не се правя на интересна, а винаги си ги приготвям по същия начин от 10-12 години.Рецептата я знам от свекърва ми , а тя я знаеше от нейната майка. Така че от 50 години насам в нашето семейство така се правят кюфтетата. Ако и това не е класика здраве му кажи.
17.09.2013 19:49
15
1
Красимир Ицов
Красимир Ицов
смешно е с джоджен нали търсиш КЛАСИКА.Не се излагаи само да си интересна.
21.08.2013 07:44
4
5
Миланова
Миланова
Аз добавям повече неща,например настърган картоф,хляб натопен във вода,на върха на чаена лъжичка сода,повечко лук,чубрица задължително,кимиона не ми върви.
20.08.2013 00:56
7
2