Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сочни лозови сармички в гърне

Сочни лозови сармички в гърне

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Сочни лозови сармички в гърне
Снимка: Иивинка
1 / 3
16/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30
"В гърне скриваме лозови сармички и сме готови да очароваме всички на масата"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 1 буркан
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч. ч
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер млян
  • червен пипер
  • универсална подправка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на плънката за лозовите сарми.

Измийте ориза и го сложете в тенджера с малко вода да поври, леко да се надуе.

След като е поврял, оставете да си поеме останалата вода, ако водата е повечко, отлейте я.

Изчакайте малко да поизстине. Добавете каймата, ситно нарязаният лук. Сложете подправките и магданоза и объркайте всичко.

Сместа ви е готова за лозовите сарми.

Вземете един лозов лист, сложете малко от сместа и завийте сармички.

В гърнето сложете на дъното малко олио. Редите готовите лозови сарми.

Когато сте готови, налейте вода, да покрие хубаво лозовите сарми.

Един пръст отгоре да има вода. Печем във фурната около 1 час на 220 градуса.

Когато са готови, може да запържите сочните лозови сармички в гърне с олио и червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: