Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Мързеливи лозови сармички

Мързеливи лозови сармички

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Мързеливи лозови сармички
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
28/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако обичате сармички, но ви мързи да ги свивате, опитайте този енергоспестяващ вариант"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 40 - 50 млади
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л. студено пресован
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - ½ зелена
  • люти чушки - 1 бр. зелена (по желание)
  • джанки - 10 - 15 зелени
  • копър - 1 връзка
  • пилешки бульон - 2 кубчета
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лозовите листа нарежете на ивици.

Лука, чушката, чушлето, чесъна и копъра нарежете на ситно.

В зехтина задушете за кратко лук, чушки и чесън. Добавете ориза и залейте с бульона. Прибавете лозовите листа, джанки, копър и пипер.

Пресипете в подходящ съд и поставете във фурната, загрята до 160 градуса, за 50 – 60 мин. или докато оризът стане по вашия вкус. Готово. Имате хубаво диетично ястие или пък чудесна гарнитура към, примерно, телешки стек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: