Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Арменски лозови сармички

Арменски лозови сармички

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Арменски лозови сармички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • лозови листа - 400 г
  • ориз - 25 г
  • лук - 100 г
  • масло - 80 г
  • кориандър - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1 с.л.пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. пресен
  • мащерка - 1/2 ч.л
  • за поднасяне
  • кисело мляко - 250 г
  • захар - 50 г
  • канела - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на кубчета, отстранете мазнините и го смелете в месомелачка или блендер. Добавете към агнешкaта кайма полусварения ориз, наситнения лук и подправките и омесете добре. Оставете поне 1 час в хладилник.

В кипяща подсолена вода попарете бланширайте пресните лозови листа, за не повече от 3-4 минути. Когато изстинат ги почистете от дръжките.

Завийте продълговати сармички, като взимате по 1-2 листа и в средата им слагате по малко от плънката.

Поставете на дъното на тенджерата решетка, която да не позволява на лозовите сармички да допират до дъното (може да използвате и час от агнешките кости останали след обезкостяването на месото). Наредете отгоре сърмите, покрийте с тежка порцеланова чиния и задушавайте на слаб огън до готовност.

Поднесете сармичките със сос от кисело мляко, в което предварително сте разтворили захарта и канелата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виолина
Виолина
Рецептата си я бива.
05.06.2015 18:25
Виолина
Виолина
По 2 листа, ако са малки, се поставят едно до друго, застъпват се леко и така получавате голямо листо .
05.06.2015 18:21
нАЗАР нАЗАРЯН
нАЗАР нАЗАРЯН
Пълни глупости кой Ви каза тази рецепта? хубаво е преди да публикувате нещо да го опитате.как вземате по 1-2 листа ,не пишете глупости по форумите.
28.05.2013 13:59
1
2