Най-вкусният морковен кейк

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
330
50
391
1
16/01/2020
"Просто не знаем какво чакате и не си направите най-вкусният морковен кейк още сега "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 327
  • Преглеждания за месеца434
  • Преглеждания за седмицата146
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • моркови - 250 г настъргани
  • брашно - 200 г
  • бадеми - 100 г смлени, сурови, обелени
  • слънчогледово олио - 150 мл.
  • захар - 180 г
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • портокали - сока и кората на 1
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гъста пяна.

Настържете морковите, излейте олиото и сока на един портокал и разбъркайте добре.

Пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. Към него добавете смлените сурови и обелени бадеми.

Може да ползвате бадемово брашно. Ароматизирайте с настърганата портокалова кора.

Към настърганите моркови излейте на струйка слънчогледовото олио.

Прибавете ги към разбитите яйца и на порции изсипете сухата смес.

Хомогенизирайте добре всички продукти.

Подмажете с олио и набрашнете кръгла форма за кекс. Изсипете сместа за кекса.

Изпечете морковения кекс на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор.

Извадете формата от фурната, изчакайте 5-6 мин и обърнете морковения кейк върху решетка.

Поръсете топлия кекс с пудра захар.

Много сочен, вкусен и сполучлив морковен сладкиш!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар