Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Хрупкави канелени понички

Хрупкави канелени понички

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Хрупкави канелени понички
Снимка: Иивинка
1 / 3
17/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
14
"Канелени понички, които гъделичкат вкусовите ни рецептори"

Необходими Продукти

  • брашно - около 300 г + 100 г за премесване
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • гореща вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купя пресяваме брашното, солта и бакпулвера. Добавяме олиото и канелата.

Замесваме тестото с горещата вода, която наливаме постепенно.

Замесеното тестото се оставя да престои за 10 мин.

Вземаме от тестото едно топче малко по-голямо от орех.

Правим дупка в средата.

Оформяме поничките и пържим с нагорещено олио.

Отгоре поръсваме хрупкавите канелени понички с пудра захар и шоколад.

За по-голямо количество удвоете пропорцията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: