Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Канелени понички на фурна

Канелени понички на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Канелени понички на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Те са пухкави и сладки, от тях няма да отслабнете, но всяка мека хапчица си струва"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ½ ч.ч.
  • прясна мая - 20 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч топло
  • масло - 1 с.л. разтопено
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 60 г разтопено за намазване
  • за овалване
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 0.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете солта и канелата, разбъркайте и оформете кладенче. В топлото мляко разтворете маята и захарта, добавете разтопеното масло, разбъркайте и прибавете сместа в кладенчето.

Замесете меко тесто, намажете купа с олио и поставете тестото в нея, завийте със стреч фолио и оставете на топло да удвои обема си.

След което премесете тестото за кратко и разточете на кора с дебелина 1 см, с отвора на чаша с желаната от вас големина изрежете тестото на питки, а с метален резец изрежете отвори в средата им.

Подредете ги в тава постлана с хартия за печене и поставете на топло за 30 минути.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до златисто.

Изпечените понички намажете с разтопеното масло и оваляйте в смесените кристалната захар и канела.

Вкусни и ароматни понички на фурна без много мазнини.

Канелените понички на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: