Милина

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Милина1 / 3
20/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Една голяма милинка, от която ще си направим по-малки и ще хапнем сладко, сладко"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - 20 г за хляб
  • захар - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 500 г
  • вода - 200 мл
  • краве масло - 2 с.л. разтопено
  • За заливката
  • краве масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

За тестото за тази Милина от млякото, маята и захарта се забъркват, докато маята започне да шупва.

Замесва се твърдо тесто с шупналата смес от маята, прибавя се и водата.

Правят се топки с размери на ябълки и се слагат в тавичка, намаза с разтопено масло и посипана с брашно.

За заливката:

Маслото се разбива с яйцето, брашното и прясното мляко.

Всичко се разбърква.

С тази смес се заливат милинките и се пекат в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Казват, че се получава добре на вкус, ако се добави свинска мас, Вие сте заменили с краве масло, получавали се същия вкус.
25.01.2020 09:21
1
Покажи всички подкоментари