Пача от свинска глава

21/02/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 106
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинска глава - 1 кг бузи, уши, муцуна
  • кости и сухожилия - 750 г
  • корени за супа - 2 връзки
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • мариновани гъби - 5 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме всички месни съставки и ги сипваме заедно с костите и сухожилията в тенджера.

Нарязваме лука, корените за супа (без морковите) и ги сипваме в тенджерата. Добавяме зрънцата черен пипер и наливаме студена вода, колкото да покрие продуктите.

Варим на бавен огън, докато месото започне да се отделя от костите, като около половин час преди сваряването добавяме нарязаните моркови и дафиновия лист. Пяната се обира с решетъчна лъжица.

Готовият бульон се прецежда през мокра марля и се вари с виното, докато от него остане около 500 мл.

Месните съставки се почистват от несмилаеми части и се нарязват на ситно. Прибавят се нарязаните краставички, моркови и гъби. Сместа се подправя на вкус със сол и черен пипер, изсипва се в купа и се залива с бульона. Оставя се да се стегне.

След като се стегне пачата се разпределя на порции.По желание се гарнира с доматена салата и счукан чесън с оцет.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар