Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме всички месни съставки и ги сипваме заедно с костите и сухожилията в тенджера.
Нарязваме лука, корените за супа (без морковите) и ги сипваме в тенджерата. Добавяме зрънцата черен пипер и наливаме студена вода, колкото да покрие продуктите.
Варим на бавен огън, докато месото започне да се отделя от костите, като около половин час преди сваряването добавяме нарязаните моркови и дафиновия лист. Пяната се обира с решетъчна лъжица.
Готовият бульон се прецежда през мокра марля и се вари с виното, докато от него остане около 500 мл.
Месните съставки се почистват от несмилаеми части и се нарязват на ситно. Прибавят се нарязаните краставички, моркови и гъби. Сместа се подправя на вкус със сол и черен пипер, изсипва се в купа и се залива с бульона. Оставя се да се стегне.
След като се стегне пачата се разпределя на порции.По желание се гарнира с доматена салата и счукан чесън с оцет.