Начин на приготвяне
Прясното зеле се обелва от външните лист, измива се и се нарязва на едро. Зелките трябва да са малки, т.к. голяма зелка е жилава и няма да се получи желаният вкус.
Слага се я дълбока тенджера.
Посолява се, без да се струва, и се залива с водата, в която е разтворено лимонтузуто.
Задушава се 30 мин на котлон под капак.
Когато се задуши, се изсипва в дълбока тава.
Прибавя се червения пипер и олиото, като се разбърква много добре.
Прибавя се измитите и овкусени свински ребра, като се нарежда равномерно върху зелето.
Дафиновият лист се начупва и се прибавя в зелето.
Отгоре се поставя свинската мас, която се разпределя на малки парченца в тавата.
Пече се 60 мин на 200 градуса.
Фалшиво кисело зеле с дафинов лист и свински ребра е подходящо за любителите на кисело зеле, които имат алергии към бензоат и други консерванти в киселото зеле.