Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Фалшиво кисело зеле с дафинов лист и свински ребра

Фалшиво кисело зеле с дафинов лист и свински ребра

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Фалшиво кисело зеле с дафинов лист и свински ребра
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Защо това кисело зеле е фалшиво - разберете в рецептата"

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 2 бр. малки зелки
  • свински ребра - 1 кг обезкостени
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 л
  • дафинов лист - 4 бр.
  • свинска мас - 1 с.л.
  • олио
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното зеле се обелва от външните лист, измива се и се нарязва на едро. Зелките трябва да са малки, т.к. голяма зелка е жилава и няма да се получи желаният вкус.

Слага се я дълбока тенджера.

Посолява се, без да се струва, и се залива с водата, в която е разтворено лимонтузуто.

Задушава се 30 мин на котлон под капак.

Когато се задуши, се изсипва в дълбока тава.

Прибавя се червения пипер и олиото, като се разбърква много добре.

Прибавя се измитите и овкусени свински ребра, като се нарежда равномерно върху зелето.

Дафиновият лист се начупва и се прибавя в зелето.

Отгоре се поставя свинската мас, която се разпределя на малки парченца в тавата.

Пече се 60 мин на 200 градуса.

Фалшиво кисело зеле с дафинов лист и свински ребра е подходящо за любителите на кисело зеле, които имат алергии към бензоат и други консерванти в киселото зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: