Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Репички на пара с пюре от бял лук и червено цвекло

Репички на пара с пюре от бял лук и червено цвекло

didka222didka222
Новак
438
Репички на пара с пюре от бял лук и червено цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Барби чиния от репички, червено цвекло и пюре от бял лук"

Необходими Продукти

  • репички - 1 връзка
  • зехтин
  • сол - на вкус
  • Пюре от бял лук
  • бял лук - 2 глави
  • масло - 15 г
  • сметана за готвене - 60 г
  • сок от червено цвекло - 30 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За репичките:

Поставя се съд за готвене на пара да заври на котлона.

През това време репичките се почистват добре, но се оставя малка част от зеленината към тях. Срязват се на две, едната половинка със зелено, едната без.

Когато водата заври, се слагат на пара за 2 минути. При сервиране се наръсват с няколко капки зехтин и се посоляват леко.

За пюрето от бял лук:

Обеленият лук се срязва на две и се нарязва на тънки резени.

Маслото се стопява на среден огън. Когато започне да се пени, се добавя лукът и се готви до прозрачност. Добавя се сметаната и се вари около 5 минути, докато лукът омекне.

Сваля се от котлона и се отделя по-голямата част. Към останалата част се добавя сокът от червено цвекло и се доварява още 2-3 минути- до сгъстяване.

Пюрира се в блендер първо бялата част и се осолява на вкус. После се пюрира и розовата и се овкусява.

При декорацията на репички на пара с пюре от бял лук и червено цвекло съм използвала сварени макарони тип ригатони. Замразени след това, за да мога да ги нарежат и напълня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: