Сарми с телешка кайма и сланина

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
20/01/2020
"Ето това са сармички за гладни хора "
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - външните листа на 2 среди зелки
  • телешка кайма - 800 г
  • ориз - 1 ч.ч
  • сланина - 1 парче
  • лук - 1 средна глава
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка
  • дафинов лист
  • бахар - по желание
  • сол - на вкус
  • доматен сок - 250 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате в олио ситно нарязания лук и ориза, след което добавяте каймата, част от доматения сок и подправки на вкус.

Бъркате, докато се получи еднородна смес и каймата смени цвета си, след което сваляте от огъня.

От приготвената смес и добавени малки парченца сланина оформяте средни или малки сарми, които подреждате в тенджера, като на дъното слагате едро нарязано кисело зеле от вътрешността на зелките.

Притискате с порцеланова чиния, заливате с зелева чорба, вода и останалия доматен сок.

Слагате на котлона на тих огън за около 2 часа.

Сармите с телешка кайма и сланина могат да се запекат във фурната или да се сервират със сос според вкуса ви.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар