Сарми с месо и гъби

rosicapirosicapi
Новак
9
22/01/2020
"Порция сармички с гъби и месо, това си е перфектната вечеря "
Приготвяне100 мин.
Готвене70 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо242
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се нарязва на ситни парчета и се запържва с лука, добавят се и подправките.

Сварява се оризът за около 30 мин, оставя се да се сгъсти. През това време се измиват и почистват гъбите, нарязват се на ситно и се сваряват.

Изпърженото месо, гъбите и оризът се разбъркват добре. Киселото зеле се измива, разделя се на по-големи листа.

Във всяко листо се поставят от плънката и се завива, така че да не се разтвори по време на варене.

На дъното на тенджера се поставят лозови пръчки /общо 6 на кръст/, така че сармите да не достигат до дъното и да не се залепят при варене.

Готовите зелеви сарми се подреждат в тенджерата, отгоре се поставя чиния, за да не се надигат, долива се вода.

Сармите с месо и гъби се варят за около 60 минути.

По желание се запържват с олио, брашно и червен пипер, изсипва се в тенджерата със сармите.

Оставя се да ври за 10 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар