Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с месо и гъби

Сарми с месо и гъби

rosicapirosicapi
Чирак
43180128
Сарми с месо и гъби1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Порция сармички с гъби и месо, това си е перфектната вечеря"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 400 кг
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • вода
  • сол
  • брашно
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се нарязва на ситни парчета и се запържва с лука, добавят се и подправките.

Сварява се оризът за около 30 мин, оставя се да се сгъсти. През това време се измиват и почистват гъбите, нарязват се на ситно и се сваряват.

Изпърженото месо, гъбите и оризът се разбъркват добре. Киселото зеле се измива, разделя се на по-големи листа.

Във всяко листо се поставят от плънката и се завива, така че да не се разтвори по време на варене.

На дъното на тенджера се поставят лозови пръчки /общо 6 на кръст/, така че сармите да не достигат до дъното и да не се залепят при варене.

Готовите зелеви сарми се подреждат в тенджерата, отгоре се поставя чиния, за да не се надигат, долива се вода.

Сармите с месо и гъби се варят за около 60 минути.

По желание се запържват с олио, брашно и червен пипер, изсипва се в тенджерата със сармите.

Оставя се да ври за 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: