Домашен заешки бульон

Аника ВойтАника Войт
Готвач
163
679
474
266
23/01/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешки кости - 2 кг с остатъци месо
  • целина - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме старателно зешките кости и зеленчуците.

Обелваме лука и моркова (но ги оставяме цели).

Заедно всички продукти от рецептата слагаме в подходящ съд и варим в началото на умерен, след това на бавен огън. По този начин се извличат всички полезни вещества от заешкото и зеленчуците.

При нужда от време на време изчистваме пяната, която се образува отгоре, като използваме решетъчна лъжица.

След около два часа варене на костите, месото вече само се отделя и спираме котлона.

Нашият домашен заешки бульон е готов. Аз не слагам допълнително сол, а разчитам само на зеленчуците да овкусят.

Веднага след охлаждането на бульона го прецеждаме. Част от него замразяваме в чисти пликове или подходящи съдове, а останалата част съхраняваме в хладилник не по-дълго от 3 дни.

Ако желаете, може да стерилизирате в буркани и или шишета, като ги варите за 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар