Телешко варено в тенджера под налягане

22/01/2020
"Тенджерата под налягане е удобство, което всяка домакиня трябва да има вкъщи, най-вече заради страхотното телешко варено, което се приготвя в нея "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо805
  • Преглеждания за месеца367
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото рагу се измива и поставя в тенджерата под налягане.

Наливат се вода, ракия, олио и сол на вкус, след което тенджерата се слага на котлона.

Преди да се затвори капакът, се отстранява образувалата се пяна.

Ракията се използва за да уври по-бързо месото, а и придава специфичен вкус на телешката супата.

След като се затвори плътно, тенджерата се засичат около 30 минути след като от клапана започне да излиза парата.

Капакът се маха, долива се вода и се прибавят предварително почистените и нарязани на едро лук, корен целина и моркови.

Когато започнат да омекват, се прибавят нарязаните на едро картофи и кубчето бульон.

По желание могат да се сложат 3-4 супени лъжици смлени домати, но не е задължително.

Когато телешкото варено е почти готово, се прибавят нарязани на дребно листа целина.

Готовото телешко варено в тенджера под налягане се дръпва от котлона и се доовкусява с прясно смлян черен пипер.

За да се получи хубав и наситен бульон, е задължително телешкото, което се използва, да е с кокал.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар