Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли по китайски

Пилешки пържоли по китайски

Пилешки пържоли по китайски2 / 2
21/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • джинджифил - на прах
  • къри
  • уни сос
  • соев сос - пикантен
  • пилешки бульон
  • брашно
  • пръжки - 200 г
  • зехтин
  • яйца
  • пилешки пържоли - 2 бр.(500 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пръжките и ги кълцаме, ако вече не са. Загряваме олиото и ги оставяме вътре за около час и половина.

През това време правим маринатата за пилешкото. Слагаме джинджифила, кърито и уни соса, както и соевия сос в купичка и разбъркваме хубаво.

Ако пилешките пържоли са по-дебели, може да ги начукаме малко през найлонова торбичка, за да не се нарани месото. Намазваме ги с половината марината.

Запържваме ги за 5-10 минути от двете страни в зехтина. След което ги печем на 200 градуса горен и долен реотан за 15 минути, като намазваме вътрешната част с останалата марината.

Яйцата пошираме, като на ги пускаме в кипяща вода за няколко минути с помощта на лъжица или черпак.

И накрая правим соса, като разбиваме бульона в гореща вода към 200 мл. Прибавяме и една лъжица от соевия сос. Сгъстяваме го с 1 с.л. брашно, може и с 2, ако го обичате по-гъст.

Когато всичко е готово, може да сложите соса под или върху пилешките пържоли по китайски и останалото разположение е по ваш избор.

Може да овкусите яйцата с червен пипер или сол по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: