Начин на приготвяне
Измиваме пръжките и ги кълцаме, ако вече не са. Загряваме олиото и ги оставяме вътре за около час и половина.
През това време правим маринатата за пилешкото. Слагаме джинджифила, кърито и уни соса, както и соевия сос в купичка и разбъркваме хубаво.
Ако пилешките пържоли са по-дебели, може да ги начукаме малко през найлонова торбичка, за да не се нарани месото. Намазваме ги с половината марината.
Запържваме ги за 5-10 минути от двете страни в зехтина. След което ги печем на 200 градуса горен и долен реотан за 15 минути, като намазваме вътрешната част с останалата марината.
Яйцата пошираме, като на ги пускаме в кипяща вода за няколко минути с помощта на лъжица или черпак.
И накрая правим соса, като разбиваме бульона в гореща вода към 200 мл. Прибавяме и една лъжица от соевия сос. Сгъстяваме го с 1 с.л. брашно, може и с 2, ако го обичате по-гъст.
Когато всичко е готово, може да сложите соса под или върху пилешките пържоли по китайски и останалото разположение е по ваш избор.
Може да овкусите яйцата с червен пипер или сол по ваш вкус.