Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли по провансалски

Пилешки пържоли по провансалски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Пилешки пържоли по провансалски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Пригответе си крехки и ароматни пилешки пържоли - както французите ги обичат!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 6 бр. пържоли
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме месото от сухожилията и ципите. Сплескваме пилешките пържоли на по-тънки парчета и оформяме по краищата, за да не се накъсат.

Смесваме зехтина, счуканите скилидки чесън и смления розмарин. Разнасяме равномерно тази смес на всички пържоли.

Слагаме подготвените пържоли на загрятото барбекю. Печем на много силна температура за около 2 минути за всяка страна на пържолите. Ако не са се опекли добре, ги обръщаме за по още 2 -3 минути.

Пилешки пържоли по провансалски сервираме с френска салата.

А в духа на това меню може да поднесем за десерт и френска селска торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: