Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Шницели от свинско контрафиле

Шницели от свинско контрафиле

SimonaSimona
Помощник Готвач
612582031
Шницели от свинско контрафиле
Снимка: Simona
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Сочни шницели от свинско контрафиле, които няма да оставят никой безразличен"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 500 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1ч.л
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • яйца - 3 бр
  • брашно - 1ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафилето се нарязва на парчета с дебелина около 1 см.

Така нарязаните парчета се поставят между стреч фолио и се изтъняват с помощта на чукче.

Шницелите се овкусяват се с черен пипер и сол на вкус.

В малка купа се разбиват яйцата.

Брашното и галетата се изсипват в два отделни и удобни съда.

Олиото се изсипва в тиган и се слага на котлона да загрее за около 10 минути.

Нарязаното на парчета контрафиле първо се овалва в брашното, след което се потапя в разбитите яйца и накрая се овалва в галетата.

Парчетата свински шницели се пускат едно по едно от ниско и се изпържват до златисто.

Поднесете шницелите от свинско контрафиле с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: