gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Кръгъл селски хляб

Кръгъл селски хляб

Кръгъл селски хляб
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 9
22/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ароматът на топъл селски хляб се носи из цялата къща"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г + още при нужда
  • мая - 25 г прясна
  • сол - щипка
  • вода - 300 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за този кръгъл селски хляб е с 500 г брашно, но на мен ми се стори лепкаво тестото и сложих още 2 с.л.

Разтворете маята в малко вода. Сложете брашното на плота.

Направете дупка в средата и добавете всички продукти.

Замесете меко тесто, което сложете в купа и завийте с памучна кърпа.

Оставете да втаса, докато удвои обема.

Премесете, сложете в гювеч с капак, застлан с хартия за печене.

Оставете повторно да втаса.

Направете разрези върху хляба, поръсете с брашно.

Селският хляб се пече в студена фурна на 180 градуса до готовност.

Пече се със затворен капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: