Начин на приготвяне
В малка купа накиснете шафрановите нишки в топла вода за 10 минути.
В голяма купа смесете заедно брашното, солта, захарта и топлото мляко.
Към сместа добавете бакпулверът и разбитото яйце, заедно с предварително разтопеното масло.
Добавете шафрановата вода към брашнената смес и разбъркайте, докато се образува лепкаво тесто.
Извадете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете 8-10 минути или докато стане гладко и еластично.
Поставете тестото в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло място за 1 час.
Загрейте фурната до 150°C.
Извадете тестото върху леко набрашнена повърхност. Оформете го на плосък хляб.
Поставете хляба върху тава, покрита с хартия за печене.
Печете 25-30 минути, или докато хлябът стане златисто-кафяв и звучи кухо при почукване по дъното.
Оставете хляба да се охлади върху решетка преди сервиране.
Насладете се на вашия домашен хляб с шафран!