Солена Шарлота

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Солена Шарлота2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Солена торта Шарлота е като картинка, жалко, че ще трябва да я развалим, защото само като си представим колко е вкусна, ръката ни посяга към вилицата"

Необходими Продукти

  • за бишкотите
  • брашно - 300 г бяло
  • суха мая - 1/2 пак.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 150 мл
  • жълтъци - 1 за намазване
  • За пълнежа
  • картофи - 500 г
  • крема сирене - 2 малки пакетчета
  • топено сирене - 150 г
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • яйца - 3 сварени
  • майонеза - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • сушени зеленчуци - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • мортадела - 200 г, нарязана на фини филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за бишкотите се омесва меко тесто и се оставя да втаса до удвояване на обема.

Втасалото тесто се разделя на 4 топки, всяка се разточва на кора с дебелина около 1/2 сантиметър и се изрязват форми, наподобяващи бишкоти, с дължина, колкото е рингът на тавата, в която ще се сглобява солената торта.

Оставят се да се отпуснат, докато започнат да засъхват отгоре. Изпичат се на включен вентилатор на 160 градуса, докато леко се зачервят.

Намазват се отгоре с жълтък и се допичат още няколко минути до леко зачервяване.

Оставят се да изстинат непокрити, за да не омекнат, а да бъдат хрупкави.

Картофите се изчистват, обелват и сваряват. Намачкват се на пюре, посоляват се с 1 ч.л. сол, прибавят се към тях сушените зеленчуци и маслото и се объркват хубаво.

Едното пакетче крема сирене се смесва с нарязаните на ситно кисели краставички.

Сварените яйца се настъргват на едро ренде, объркват се с майонезата, 1 ч.л. сол и белия пипер.

Другото пакетче крема сирене се смесва с топеното сирене и магданоза.

В тава с откопчаващ се ринг, намазана с олио, най-отдолу се нарежда картофеното пюре, като се притиска хубаво към дъното.

Нарежда се половината от мортаделата, следва крема сиренето с киселите краставички, останалата част от мортаделата и яйцата с майонеза.

Оставя се в хладилника, покрито със свежо фолио, за няколко часа да стегне.

Изважда се солената шарлота, откопчава се рингът, прехвърля се в чиния и отстрани се нареждат домашните бишкоти.

Отгоре се шприцоват розички от сместа от крема сирене, топено сирене и магданоз.

Завързва се с панделка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: