Начин на приготвяне
Киселото мляко и яйцата трябва да ни бъдат със стайна температура.
Разбиваме яйцата със щипка захар с миксер. В киселото мляко слагаме содата и щипка сол и след като шупне млякото, го добавяме към яйчената смес и разбъркваме.
Добавяме и олиото на тънка струйка, разбърквайки.
Добавяме брашното и натрошеното сирене и разбъркваме с бъркалка, без миксер. Слагаме брашно до получаване на кексово тесто.
Изсипваме сместа за соления кекс в намазнена с олио малка тавичка, поръсваме със сусам и печем на предварително загрята фурна на 170 градуса за около 20-25 мин до зачервяване.
Понеже използваме царевично брашно, царевичният кекс няма да се надигне много.
Да ви е сладко с този солен кекс без глутен!