Начин на приготвяне
Разбивате яйцата с киселото мляко и содата. Добавяте на тънка струя олиото и продължавате да бъркате. Добавяте брашното с бакпулвера и хубаво разбърквате.
В купа слагате настърганите на ситно ренде моркови и пармезан. Нарязвате бекона на малки кубчета и добавяте и него.
Слагате подправките - сол, кимион и риган и разбърквате хубаво морковената смес. Добавяте морковите към тестото и хубаво разбърквате.
Сипвате сместа за кекса с моркови в намазана с олио тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40-45 минути.
Соленият кекс е готов, когато боцнете и извадите клечката за зъби суха от средата му.
Изчакайте да изстине и тогава го нарежете.
Соленият кекс с моркови и бекон е подходящ като заместител на хляба, закуска или дори вечеря.