Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с моркови и бекон

Солен кекс с моркови и бекон

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Солен кекс с моркови и бекон
Снимка: TanyaGyurova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Този толкова вкусен солен кекс може да хапвате както на закуска, така и като заместител на хляба на обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • моркови - 3 бр. средно големи
  • яйца - 4 бр.
  • брашно от лимец - 2.5 ч.ч
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • пармезан - около 50 г настърган
  • бекон - около 100 г
  • кимион - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата с киселото мляко и содата. Добавяте на тънка струя олиото и продължавате да бъркате. Добавяте брашното с бакпулвера и хубаво разбърквате.

В купа слагате настърганите на ситно ренде моркови и пармезан. Нарязвате бекона на малки кубчета и добавяте и него.

Слагате подправките - сол, кимион и риган и разбърквате хубаво морковената смес. Добавяте морковите към тестото и хубаво разбърквате.

Сипвате сместа за кекса с моркови в намазана с олио тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40-45 минути.

Соленият кекс е готов, когато боцнете и извадите клечката за зъби суха от средата му.

Изчакайте да изстине и тогава го нарежете.

Соленият кекс с моркови и бекон е подходящ като заместител на хляба, закуска или дори вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: