Начин на приготвяне
Пасирайте лука, чесъна и магданоза. Добавете и останалите продукти разбъркайте до получаването на еднородна маса. Нарежете телешкото месо на кубчета, а чушките на парчета, подходящи за нанизване на шишчета и ги залейте с маринатата.
Приберете продуктите в хладилника за 1 нощ. Почистете гъбите и отделете пънчетата им. Мариновайте шапките заедно с останалите продукти за 2 чака. Лимоните разделете на 8 резени.
Нанижете шишчета като редувате гъби, лимони, телешко месо и чушки, до изчерпване на количествата.
Подредете готовите шишчета върху пергаментова хартия, залейте с няколко лъжици от маринатата и запечете на грил на фурната.
Обърнете шишчетата няколко пъти за да се изпекат равномерно, като от време на време ги заливате с маринатата.