Солен кекс Просеник

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
334
3k
2k
998
4
25/01/2020
"Кекс, ама какъв - кекс Просеник - не сте опитвали такъв "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 615
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето и олиото.

Пресейте бялото брашно с бакпулвера.

Прибавете ги към яйцето, заедно с царевичното брашно.

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. Добавете и тях към сместа.

Получава се доста гъсто тесто.

Накрая натрошете сиренето. Ако сиренето е по-солено, не добавяйте сол. Разбъркайте.

На дъното на тава 22-24 см сложете 3-4 с.л. олио.

Върху него прехвърлете тестото за солен кекс.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути, до суха клечка.

Много лесен солен кекс Просеник, еднакво вкусен както топъл, така и охладен, подходящ за закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Banshi
Banshi
13.05.2020 11:52
Като е с царевица, не е ли царевичник?
0
0