Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Разкошно мезе от патешки воденички

Разкошно мезе от патешки воденички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Разкошно мезе от патешки воденички
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Бодваме си от патешките воденички, пийваме от любимото питие и вечерта придобива някак по-красив смисъл"

Необходими Продукти

  • патешки воденички - 150 г
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • масло - 15 г
  • олио - 3 с.л.
  • портокалов сок - от 1/2 портокал, прясно изцеден
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л. прясно изцеден
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. полусухо, може и сладко
  • черен пипер - 2 щипки или на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете патешките воденички до омекване. Ароматният бульон може да запазите за вкусна патешка супа.

Нарежете ги на филийки и поръсете с черен пипер.

В тиган загрейте олиото и в него сотирайте зеления лук, едро накълцан. Добавете нарязаните патешки воденички с маслото и запържете.

Налейте виното и цитрусовите сокове, посолете и гответе, докато сосчето се редуцира и сгъсти, а ароматите се слеят. По желание подправете с още черен пипер.

Сервирайте мезето топло и му се насладете в хубава компания и добро питие.

Наистина разкошно мезе от патешки воденички!

Бележка: На патешкото месо му отива да има леко сладка нотка, в случая тя идва от портокаловия сок, а виното, което използвам също е сладко, с което още повече я подсилвам, но в никакъв случай не се натрапва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: