Начин на приготвяне
Настъргах тиквичката, добавих малко сол и оставих да се отдели излишната вода за около 20-тина минутки. Трябва да си помагате след това и с ръце, разбира се, докато се изцеди хубаво!
В купа смесих настърганата моцарелата /ако не намирате моцарела, може да използвате и кашкавал/, яйцето, настърганата и отцедена тиквичка, черен пипер и пресния копър, вече нарязан на ситно. Сол по желание добавяте, зависи на тиквичката, колко сте сложили.
Разбърках и изсипах сместа в кръгла и плитка тава, покрита с хартия за печене. Разпределих старателно със супена лъжица, да се образува кръг.
Изпекох за 20 минути на 180 градуса в режим с вентилатор, след това извадих от фурната и намазах с доматената паста /или ако имате домашен кетчуп/. Гарнирах отгоре с шунка, нарязана на тънки ленти, и маслините. Поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме на същите градуси за 10 минути.
По желание може да си направите и сос към пицата, като смесите 2-3 с.л. кисело мляко, скилидка чесън на ситно, конопено семе и нарязан на ситно копър.
Тези продукти са за една средна кето пица с шунка и маслини, която стига за един човек.
Да ви е сладко!