Начин на приготвяне
Брашното се пресява в подходящ съд за месене. Маята се разтваря в малко топла вода. В брашното се прави кладенче и се изсипва разтворената мая. Разбърква се хубаво.
След това се прибавят солта, олиото и прясното мляко. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя на топло да втаса, за около 25-30 минути. През това време се приготвят продуктите за плънката.
Шунката и маслините се режат на малко парчета. Кашкавалът се настъргва. В отделна купичка се разбиват киселото мляко и сиренето. След като е втасало тестото, се разделя на две половини.
Едната половина тесто трябва да е малко по-голяма от другата. По-голямата част тесто се разточва на кръг и се прехвърля в тава. Тавата трябва да е намазана с олио и набрашнена.
Маслото се разтапя и се намазва тестото. Отгоре се слага от шунката, маслините, кашкавала и киселото мляко със сиренето. Останалото тесто се разточва и с него се покрива другото тесто.
Краят се загъва хубаво отдолу. Отгоре пицата се намазва с жълтък и малко олио. Готовата пица се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути. След като е готова пицата, се вади от фурната и се поръсва с вода.
Завива и се оставя за около 5-10 минути завита.