Начин на приготвяне
Лукът, морковът и дръжките на целината се нарязват на ситно.
В тенджера се сгорещява зехтин на умерен огън. Задушават се за 5 минути лукът, морковът и листата на керевиза.
Обелваме картофите, измиваме ги добре и режем на не много ситни парчета.
Добавяме ги в тенджерата и ги задушаваме за още две минути. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
Доливаме вода до покриване един пръст от картофите. Варим до омекването им (около 20 мин).
Ред е да добавим и листата на кервиза. Оставяме зеленчуковата супа да поври още 10 минути.
Сваляме от котлона и пасираме. Добавяме сока на половин лимон и готварската сметана.
Връщаме обратно на котлона за 5 минути.
Нашата кремсупа от керевиз е готова да бъде сервиране.