Кремсупа от керевиз

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Кремсупа от керевиз
Снимка: Аника Войт
1 / 2
29/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кервиз - 3 връзки пресен
  • картофи - 3 бр. (средна големина)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • готварска сметана - 100 мл
  • лимонов сок - на 1/2
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и дръжките на целината се нарязват на ситно.

В тенджера се сгорещява зехтин на умерен огън. Задушават се за 5 минути лукът, морковът и листата на керевиза.

Обелваме картофите, измиваме ги добре и режем на не много ситни парчета.

Добавяме ги в тенджерата и ги задушаваме за още две минути. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

Доливаме вода до покриване един пръст от картофите. Варим до омекването им (около 20 мин).

Ред е да добавим и листата на кервиза. Оставяме зеленчуковата супа да поври още 10 минути.

Сваляме от котлона и пасираме. Добавяме сока на половин лимон и готварската сметана.

Връщаме обратно на котлона за 5 минути.

Нашата кремсупа от керевиз е готова да бъде сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: