Начин на приготвяне
Всички продукти за кекса е добре да са на стайна температура.
Разбийте с миксер на високи обороти яйцата и захарта за няколко минути, докато сместа увеличи обема си и захарта се стопи.
Започнете да добавяте продуктите с тяхната последователност, като разбърквате след всеки, но вече на най-ниската степен на миксера.
Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете на части.
Накрая прибавете шоколадовите капки и сушените, червени боровинки.
Разбъркайте с шпатула внимателно, за да се разпределят равномерно.
Намажете форма за кекс с малко меко масло.
Прехвърлете сместа за кекса с извара и поръсете с 1-2 ч.л. захар.
Сложете да са пече в загряна фурна на 170 градуса с вентилатор за 45-50 минути - до суха клечка.
След като се изпече, извадете от форма и охладете кекса с извара, шоколад и сушени боровинки върху решетка.
Да ви е сладко!