Начин на приготвяне
Бутчетата се почистват и измиват много добре.
Сваряват се за 30 мин, като по време на варенето се слагат измитите дръжки на магданоза, без да се нарязват.
На 15 мин от варенето се вадят дръжките на магданоза. Да не се вари под налягане, за да се запазят съставките на магданоза.
След като са сварени, маха се кожата на бутчетата и се обезкостяват.
Нарязва се месото на дребни парченца и се връща в бульона, в който са сварени бутчетата.
Вода не се долива, затова се преценява по време на варенето на целите бутчета колко бульон ще е необходим за пилешката супа.
Листата на магданоза се измиват много добре, нарязват се на ситно и се слагат в бульона.
Супата против грип се вари се 10 мин, изключва се котлонът и се слага маслото.
Пилешка супа с магданоз и лимон при настинка от 1960 г. се сервира топла със сок от изстискания лимон.
Коментари