Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Ненаситната монахиня

Ненаситната монахиня

ЕлицаЕлица
Новак
11172
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Знаете ли откъде идва името на този прословут сладкиш? Опитайте и ще разберете защо дори монахините не могат за му устоят"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 без 2 белтъка
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 1 прахче
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 1 пакетче
  • за глазурата
  • яйца - 2 белтъка
  • захар - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се слагат на дъното на подмазана формата за печене.

Отгоре се изсипва полученото тесто от изброените продукти.

След като се изпече, се обръща - така орехите са отгоре. Правят се дупки с ширина на молив с някакъв кухненски предмет, може с вилица.

Приготвяме продуктите за сиропа и го слагаме да заври.

Заливаме с готовия сироп сладкиша върху дупките.

Правим глазура от 2 белтъка и захарта, намазваме сладкиша и го запичаме само горна фурна.

Да Ви е сладко!

Ненаситната монахиня е страхотен десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
510
49
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ани
Ани
Много добра рецепта :) стана невероятно вкусно ! преди време бях пробвала с друга рецепта на този сладкиш,но не се получи.благодаря :))))
13.12.2013 16:48
Tsveti
Tsveti
страхотна рецпта! Благодаря! :)
29.11.2013 01:08
2
1
Боби
Боби
Опитах с готови блатове и се получи много добре .
25.11.2013 19:33
1
Частно лице
Частно лице
ох тоя десерет страшно ме изкушава от дълго време знам, че е много вкусен защото съм хапвала от него и ще го направя скоро. Искам да попитам само, защото блата е толкова тъмен на снимката в тестото няма какаво ? само от сиропа ли става с този цвят ?
04.10.2013 23:03
7
unbottend
unbottend
Моята баба ме е учила в сиропа да слагам и една капачка ром. Става разкошно. Тогава обаче десертът се нарича ,,Жадната монахиня".
02.09.2013 18:58
1
Ирена
Ирена
Рецептата е изпитана и невероятно вкусна. Някой да не е прекалил със сиропирането ;)
27.08.2013 12:15
Ioana
Ioana
хора,не знам как е нарязано парче за снимката,но моята торта трябваше да я кусаме...
26.08.2013 18:42
2
1
1
Покажи всички подкоментари