Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пържено фиде с патешко

Пържено фиде с патешко

Пържено фиде с патешко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патешко бутче - 1 бр. конфи
  • гъби - 1 буркан микс (мариновани)
  • домати - 1 бр
  • лук - 1 бр
  • сол
  • черен пипер
  • фиде - 1.5 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. или бульон
  • шафран - щипка
  • патешка мас - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте месото от патешкото бутче конфи на малки парчета. Рендосайте домата. Нарежете лука на дребно.

Разтопете мазнината в тиган. Добавете лука и го запържете за кратко.

Отцедете водата от гъбите, но не я хвърляйте. Към нея добавете вода или бульон до количество 2 ч.ч и заделете.

Прибавете гъбите. Запържете и тях добре.

Сложете патешкото, а след няколко минути - и домата. Изчакайте да се изпари водата и сложете фидето.

Него запържете до леко кафяв цвят, като внимавате да не го загорите.

Налейте водата/ бульона и добавете подправките.

Намалете на минимум и изчакайте да се изпари водата.

Изключете и захлупете с капак за пет минути.

Сервирайте пърженото фиде с патешко веднага, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: