Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко с праз и домати

Патешко с праз и домати

Патешко с праз и домати
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Патешкото ли е новото пилешко или просто сме пристрастни към вкусните манджи?"

Необходими Продукти

  • патешко месо - маншони - 1 кг
  • праз - 4 - 5 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр. буркан от буркан
  • магданоз - пресен
  • брашно - 2 ч.л.
  • патешка мазнина - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките маншони с няколко води , почистваме от перата, заливаме с вода. Слагаме на котлона и като кипне водата, изливаме и наливаме чиста топла вода.

Сваряваме добре месото и запазваме бульона за готвене. В тенджерка задушаваме почистения, измит праз в патешка мазнина (3 с.л. - обираме мазнина от повърхността на бульона ) и малко бульон.

Подправяме с черен пипер, сол и червен пипер (1 ч.л.). Ръсваме брашно (2 ч.л.) и прибавяме домати (1 буркан), захар (2 ч.л.) и бульон от варенето (1 ч.ч.).

Варим ястието, като след няколко минути прибавяме, почистените от костите патешки маншони и нарязан пресен магданоз. Готвим още няколко минути до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: