Начин на приготвяне
Питките Лаваш се разстилат на работния плот и се намазват с малко майонеза и кетчуп. Намазват се така, че от всички страни на кората да остане около 1-2 см да остане чиста част, като кант.
Върху майонезата и кетчупа се разполагат шайбите колбас, отгоре - настърган или слайсове кашкавал.
Върху кашкавала се нареждат доматите, нарязани на филийки, а най-отгоре се поръсва магданоз.
Яйцето се чуква и разделя на жълтък и белтък. Белтъкът се разбива леко и с него се намазват страничните ненамазани краища на кората.
Тя се навива на руло, като още в началото се прегъват страничните краища.
Рулата се нареждат в тава, на чието дъно е поставена хартия за печене.
Отгоре тези вкусни рулца се намазват с разбит жълтък.
Рулата с лаваш се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.