Начин на приготвяне
Първо смиламе бисквитите и маслото в блендер и оформяме основата на чийзкейка в тава със свалящо се дъно.
Притискаме с лъжица и заглаждаме. Прибираме в хладилника, за да се стегне.
За шоколадовия крем смесваме мекото масло със захарта и разбиваме с миксер за 4-5 минути.
След това добавяме крема сиренето и ванилията и разбиваме още 2-3 минути.
Разтопяваме шоколада и го добавяме в сместа. Сипваме и какаото и меда.
Отново разбиваме с миксера за още 3-4 минути.
Изливаме крема върху бисквитената основа, заглаждаме и прибираме шоколадовия чийзкейк в хладилника за 1 час.
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня. Добавяме сметаната и пудрата захар, разбъркваме до хомогенизиране и заливаме охладения чийзкейк.
Поръсваме със смлени лешници и прибираме отново в хладилника.
Оставяме лесния шоколадов чийзкейк да се стегне за 4-5 часа .