Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Лесен шоколадов чийзкейк

Лесен шоколадов чийзкейк

Лесен шоколадов чийзкейк
Снимка: Кристиан Александров
3 / 4
03/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Този шоколадов чийзкейк може да приготвите и заедно с децата - насладата ще бъде още по-голяма"

Необходими Продукти

  • За основата
  • бисквити - 1 пакет (200 г)
  • краве масло - 50 г меко
  • За крема
  • крема сирене - 400 г
  • краве масло - 100 г меко
  • шоколад - 200 г тъмен
  • захар - 3 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л. течна
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г тъмен
  • масло - 60 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • сметана - 1 с.л. течна
  • лешници - смлени за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смиламе бисквитите и маслото в блендер и оформяме основата на чийзкейка в тава със свалящо се дъно.

Притискаме с лъжица и заглаждаме. Прибираме в хладилника, за да се стегне.

За шоколадовия крем смесваме мекото масло със захарта и разбиваме с миксер за 4-5 минути.

След това добавяме крема сиренето и ванилията и разбиваме още 2-3 минути.

Разтопяваме шоколада и го добавяме в сместа. Сипваме и какаото и меда.

Отново разбиваме с миксера за още 3-4 минути.

Изливаме крема върху бисквитената основа, заглаждаме и прибираме шоколадовия чийзкейк в хладилника за 1 час.

Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня. Добавяме сметаната и пудрата захар, разбъркваме до хомогенизиране и заливаме охладения чийзкейк.

Поръсваме със смлени лешници и прибираме отново в хладилника.

Оставяме лесния шоколадов чийзкейк да се стегне за 4-5 часа .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: