Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Меренг руло за специален повод

Меренг руло за специален повод

Меренг руло за специален повод3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Храним се основно с очи тук, защото сърце не ни дава да разрежем това меренг руло"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • белтъци - 200 г
  • захар - 400 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • За крема
  • сметана - 200 мл млечна
  • маскарпоне - 250 г
  • захар - 100 г
  • шамфъстък - 2 с.л. паста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на пяна и на два пъти се добавя захарта, бие се до лъскав и стегнат крем, добавя се нишестето и се разбива на ниски обороти за кратко.

Готовата смес се изсипва върху хартия за печене в тавата на фурната и се наръсва с филирани бадеми, пече на 150 градуса за 30 мин.

Готовият белтъчен блат се обръща върху хартия и се намазва с крем.

Сметаната се разбива до меки връхчета и се добавя маскарпонето.

Разбива се за кратко и се добавя пастата от шамфъстък.

Върху крема сложих и сладко от малини.

Блатът се навива на руло и готовото сладко руло се украсява по избор.

Поднасяме меренг рулото за специален повод с усмивка.

Източник: Стояна Чанова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: