Сарми по северняшки

Потребител#246822Потребител#246822
Новак
12
34
34
15
05/02/2020
"Прекрасна рецепта за сарми от северняшкия край "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата овкусяваме с чубрица, сол, черен пипер, червен пипер и кимион добавяме и яйцето.

Хубаво е да я месим с подправките около 10 минути, след това да я оставим да почине за около 10 минути.

Докато каймата за плънката на сармите почива, в тиган с нагрята мазнина запържваме ориза за около 3-4 минути и му добавяме две-три щипки вегета /по желние/, разбъркваме добре и добавяме каймата с доматеното пюре.

Пържим, докато каймата стане на трохи.

След като каймата и оризът са готови и леко охладени, разстиламе листата и едно по едно пълним с готовата смес и завиваме зелевите сарми.

Приготвените сарми поставяме в гювеч с две чаени чаши вода, отгоре поръсваме с щипка вегета по желание.

Печем сармите по северняшки за около 2 часа, докато най-горните сарми получат лек златист загар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар