Пилешки шиш таук

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пилешки шиш таук
Снимка: Аника Войт
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пилешки шиш таук - просто няма да успеете да му кажете Не"

Необходими Продукти

  • пилешки филета - 400 г
  • За маринатата
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • синап - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л. (суха)
  • чесън - 2 скилидки счукани
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • зехтин - 2 с.л.
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата в съд и разбъркайте хубаво, докато сместа не стане еднородна.

Месото го изчистете от жилките (ако има такива) и го нарежете на кубчета.

Прибавете го към купата с маринатата и разбъркайте. Оставете го да поеме по възможност едно денонощие в хладилника.

Нанижете на шиш пилешките парченца месо. Изпечете шишчетата на оребрен тиган или скара до готовност.

Сервирайте Пилешкият шиш таук с гарнитура от пържени картофи с чери домати, или друга избрана и любима на вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: