Кейк с орехи и кафе

Кулинарна мрежа
Кулинарна мрежа
Новак
06/02/2020
"Кейкът с орехи и кафе върви с чаша кафе и любим човек, да знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • крема масло - 100 г разтопено (охладено) ,
  • кафе - 1 малка чашка силно (160 мл )
  • прясно мляко - 100 мл пълномаслено
  • орехи - 150 г смлени
  • брашно - 250 г пресято
  • бакпулвер - 16 г
  • пудра захар - за поръсване
  • орехи - 11 цели половинки (леко запечени) за украса
  • течен шоколад - за залепване на орехите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци в 2 купи.

Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците заедно с захарта.

Постепенно добавяме разтопеното масло млякото, кафето, пресятото брашно и бакпулвера, при постоянно бъркане.

Последни се слагат смлените орехи.

Сега е време да се добавят белтъците с дървена лъжица.

Сипете сместа в кръгла форма за печене на кекс с отделящо се дъно, подготвена с омазнена хартия за печене.

Пече се този кекс на 180 градуса за 40-45 мин. (докато клечка за зъби излезе суха).

Оставете кейка с орехи и кафе да изстине и поръсете с пудрата захар.

Залепете половинките орехи с малко течен шоколад във формата на кръг.

Получава се чуден сладкиш!

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар