Картофена запеканка в глинен съд

Потребител#246822Потребител#246822
Новак
12
34
34
16
06/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 023
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Обелваме и варим картофите докато станат леко меки, но не прекалено.

В глинена тава с диаметър 28 см режем картофите на кубчета и разстиламе в тавата (предварително намазана с малко олио) на един ред.

Поръсваме със сол на вкус, две щипки черен пипер, три щипки чесън на прах, три щипки копър, рендосваме или режем на малки тънки парченца маслото отгоре и слагаме във фурната на 220 градуса да се запекът хубаво докато хванат златиста коричка.

След като са получили коричка заливаме със сметаната за готвене и разбъркваме добре, връщаме във фурната за пет минути.

Накрая рендосваме кашкавал и допичаме за още пет минути. Картофената запеканка е готова.

Картофената запеканка в глинен съд е бърза, лесна и вкусна.

Прибор за спираловидно рязане на картофи
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Прибор за спираловидно рязане на картофи
6.60 лв.
Виж ››

Лесно е да приготвяте перфектните картофени спирали, които децата обожават, с този функционален уред

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар